Retten har  er inspirert av  panangkarri og musamankarri som er thailandske karrirettene og minner mest om indiske karriretter. .Du kan gjerne bruke mørt kjøtt som biff i stede for høyrygg og da steker du kjøttet og tilsette det til sluttt.

grønnsaker du kan velge selv hva du liker å spise 🙂

Lover dere at denne her er en veldig smaklig gryte.

Ingredienser:4-6 personer

 olje

1kg høyrygg  av okse ,i 1cm skiver

1 kokomelk boks(ikke rist på boksen)

2ss massaman pasta (kjøpes i vanlig mat butikk)

1/2 rødløk,i skiver

1dl grønnsaker buljong

1dl melk

80g grovt peanøttsmør

3ss limesaft

1 1/2ss fiskesaus

2-3ss revet palmesukker eller brunt sukker

hakkede,ristede peanøtter,til pynt og urter

wokede grønnsaker:

1 brokkoli,i små bukter

2 gulrøtter,i tynne og lange skiver

1/2 løk,i skiver

1 paprika,i skiver

10 sopp,i skiver

1ss soyasaus

1ss østerssaus

 

Sånn ser ut massaman curry boksen.

Varm en gryte med olje over middels varme og brun kjøttet raskt på begge sider ,til du er ferdig med hele kjøttet ,legg til side.

Løft den tykke kremen fra toppen til kokosmelken og ha den kremen i gryte over middels varme i 3-4 minutter,til oljen begynner å skilles ut av kremen.

Rør inn 2ss av karripastaen.

Og la det koke under jevnlig omrøring i 4-5 minutter,til det dufter.

Ha kjøttet og løken .

Peanøttsmør ,buljong og resten av kokosmelk.

Og kok i 10 minutter .

Reduser varmen,og la det små koke over svak varme ,til kjøttet er mørt.Rør med få minutters mellomrom for å hindre maten å sette seg fast i bunnen.Tar ca 1 1/2 time til 2 timer.

Når kjøtter er mørt ,rør inn limesaft,fiskesaus ,sukker og melk til det er godt blandet inn retten .la det trekker over svak varme i 30 minutter til.

Hold gryte varm til servering.Smak til med salt .

For wokede grønnsaker,varm en jernstekepanne over høy varme ,tilsett litt olje og fres først gulrøtter ,løk og paprika i 2-3 minutter legg alle i en bolle ,så fres soppen i litt olje 2 minutter og legg over i bollen ,så brokkoli i 1-2 minutter og legg i bollen ,skru av varme og ha alle grønnsakene tilbake i stekepanne .Tilsett soyasaus og østersaus ,bland alt godt sammen.

Serveres med kokt ris .

Ha risen i en tallerken så gryte og grønnsakene ,pynt med peanøtter og hakkede urter.

Det var kjempe godt med masse smak 🙂

Facebook Her

#thai #karri #wok #kjøtt #kokosmelk #peanøttsmør