Foul mudammas kan lages på forskjellige måter i midtøsten ,Egypt ,og Afrika.Jeg lager mange retter med bønner og har tenkt meg å lage disse denne gangen med knust bønner som kan spises som dip med brød.Serveres som tilbehør og tapas ,Selv om  det er mange i arabiske land spise foul som hovedrett til frokost eller middag.

Ingredienser:

1 fool boks(fava bønner)

1/4 av 1 paprika ,grønn eller rød,hakket

2 hvitløksfedd,hakket

1ss sitron saft av sitron

1ts paprika pure eller ajvar

1ss yoghurt

1/2ts malt spisskummen

1/2dl vann

Salt og pepper

For pynt: oliven olje,hestebønner, hakkede paprika , urter,paprika pulver og spisskummen.

Sånn ser ut de små brune hestebønner boks.

Vask bønnene under vann i et dørslag

I en kjele ha bønnene med 1/2dl vann og varm opp litt.

Mos bønnene med en gaffel

I en morter ha paprika,hvitløk og sitron saft og knus alt sammen.

Tilsett de knuste paprika ,hvitløk , sitron og resten av ingredienser over most bønnene med salt og pepper.Og bland alt sammen godt.

Legg blandingen i en tallerken og hell over oliven olje og pynt.Serveres med brød http://alibabasmat.blogg.no/1415444172_rullekebab_brd.html

Følg meg på facebookhttps://www.facebook.com/groups/370547423103160/

#arabisk #foul #bønner #bondebønner #paprika