Foul mudammas kan lages på forskjellige måter i midtøsten ,Egypt ,og Afrika.Jeg lager mange retter med bønner og har tenkt meg å lage disse denne gangen med knust bønner som kan spises som dip med brød.Serveres som tilbehør og tapas ,Selv om det er mange i arabiske land spise foul som hovedrett til frokost eller middag.
Ingredienser:
1 fool boks(fava bønner)
1/4 av 1 paprika ,grønn eller rød,hakket
2 hvitløksfedd,hakket
1ss sitron saft av sitron
1ts paprika pure eller ajvar
1ss yoghurt
1/2ts malt spisskummen
1/2dl vann
Salt og pepper
For pynt: oliven olje,hestebønner, hakkede paprika , urter,paprika pulver og spisskummen.
Sånn ser ut de små brune hestebønner boks.
Vask bønnene under vann i et dørslag
I en kjele ha bønnene med 1/2dl vann og varm opp litt.
Mos bønnene med en gaffel
I en morter ha paprika,hvitløk og sitron saft og knus alt sammen.
Tilsett de knuste paprika ,hvitløk , sitron og resten av ingredienser over most bønnene med salt og pepper.Og bland alt sammen godt.
Legg blandingen i en tallerken og hell over oliven olje og pynt.Serveres med brød http://alibabasmat.blogg.no/1415444172_rullekebab_brd.html
Følg meg på facebookhttps://www.facebook.com/groups/370547423103160/
#arabisk #foul #bønner #bondebønner #paprika