Vi er veldig glade i aubergine i midtøsten og det finnes mange oppsikrifter for det der .Men aubergine dip er en av de mest kjente dip retter i de arabiske land .
Består også av tahini(sesampure) hvitløk,sitron og salt .Men jeg brukt yoghurt for å gi retten mild og god smak .
Serveres som tilbehør mezeh sammen med brød eller andre retter som falafel .Det var kjempe godt 🙂
Ingredienser:
1 stor aubergine
1 1/2dl yoghurt
1 1/2ss tahini
2 hvitløksfedd,presset
Presset halv sitron ,etter smak
Salt og pepper
For pynt ,olivenolje,spisskummen,paprika,pinjekjerner(riste)
Lag flere hull i aubergine med kniv.
Grill aubergine i ovnen på begge sider i 30-40 på høy varme.
Avskjøl og skrell
La den ligger i et dørslag ,ha over litt salt ,for å kvitte væske fra aubergine.
Grøv hakket med kniv ,press væske ut med hjelp av sil eller lignende.
Bland alle ingredienser i en bolle ,tilsett aubergine.
Bland alt godt sammen.
Pynt retten .
Vi har spist den sammen med hjemmelaget falafel 🙂 Her
Ønsker dere en god dag 🙂
Min facebook siden Her
#dip #tilbehør #aubirgine #hjemmelaget #tahini #yoghurt
Det så kjempe godt ut 🙂
Iselin Renée: takk for det 🙂