Vi er veldig glade i aubergine i midtøsten og det finnes mange oppsikrifter for det der .Men aubergine dip er  en av de mest kjente dip retter i de arabiske land .

Består også av tahini(sesampure) hvitløk,sitron og salt .Men jeg brukt yoghurt for å gi retten mild og god smak .

Serveres som tilbehør mezeh sammen med brød eller andre retter som falafel .Det var kjempe godt 🙂 

Ingredienser:

1 stor aubergine 

1 1/2dl yoghurt

1 1/2ss tahini

2 hvitløksfedd,presset

Presset halv sitron ,etter smak

Salt og pepper

 

For pynt ,olivenolje,spisskummen,paprika,pinjekjerner(riste)

 

Lag flere hull i aubergine med kniv.

Grill aubergine i ovnen på begge sider i 30-40 på høy varme.

Avskjøl og skrell

La  den ligger i et dørslag ,ha over litt salt ,for å kvitte væske fra aubergine.

Grøv hakket med kniv ,press væske ut med hjelp av sil eller lignende.

Bland alle ingredienser i en bolle ,tilsett aubergine.

Bland alt godt sammen.

Pynt retten .

Vi har spist den sammen med hjemmelaget falafel 🙂 Her

Ønsker dere en god dag 🙂
 

Min facebook siden Her

#dip #tilbehør #aubirgine #hjemmelaget #tahini #yoghurt