En klassisk matrett fra Marokko består av kjøttboller (kofte) ,tomatsaus og egg ,kjempe godt og lett å lage.
Siden jeg har ikke tagine (et slags leirgryte) så jeg lagt retten i en stekepanne og det går helt fint .
Ingredienser:
6-7 egg
2ss olivenolje
For kofte:(kjøttboller)
500g kjøttdeig
1 medium løk,revet
2ts paprikapulver
1ts spisskummen
1ts salt
1/4ts ingefærpulver
1/4ts pepper
1/4ts chilipulver
1ss persille og koriander,finhakket
For tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
2ss tomatpurre
1 edium løk,revet
3hvitløksfedd,revet
1ts sukker
1ts paprika
1ts spisskummen
1/4ts ingefærpulver
1ss persille og koriander,finhakket
1dl kyllingkraft
Salt og pepper ,etter smak
Tomatsaus:
Varm en stekepanne ,ha i løk og hvitløk ,fres i 3 minutter.
Tilsett persille, koriander og tomatpurre ,fres raskt og tilsett resten av ingredienser(unntatt kraften)
Kok opp ,skru ned varme ogla den små koke i 10 minutter.
Kofte:
I en stor bolle ha kjøttet og resten av ingredienser.Bland godt sammen.
Lag små boller .
Tilsett kjøttboller i tomatsausen .
Og kraften.La den små koke med lokk i 35 minutter.Smak til med salt og pepper.
Det skal være litt tomatsaus etter koking
Tilsett egg ,ha på lokk i 6-7 minutter.
Strø over hakkede urter og litt salt over egg.
Serveres med brød Her og salat .
Dere kan gjerne følge meg på fb Her
#kofte #marokkans #egg #tomat #saus #kjøttboller