En kinesisk matrett oppfunnet i Nord Amerika ,bestående av noen hakket kjøtt snarstekt med grønnsaker med litt saus.Man kan bruke mange forskjellige grønnsaker som liker som broccoli,mais ,sopp ,vannkastanjer,sukkererter osv.
Jeg pleid å bruke broccoli men jeg hadde ikke ,så du kan bruke en liten skåret i små buketter.
Skal du ha mer saus så blander 4ss kjøttbuljong (utblandet) med 1ts maizena 2ss østerssaus og hell over woken til slutt.
Det er kjempe godt og raskt .Men viktig med høy varme og raskt stekt .
Ingredienser: 4 personer
450-500g mørt biffkjøtt(jeg brukt kalve kjøtt)
2ss olje
1 løk,i tynne skiver
250g sukkererter,delt i to .eller aspargesbønner
75g bambusskudd fra boks,i tynne strimler
8 vannkastanjer fra boks,i tynne skiver
1 stor gulrot ,i lange tynne skiver
2ss østersaus
En klype salt
Marinade:
1ss hvitvinseddik ,(bruk eddik du har hjemme)
En klype nymalt hvit pepper
En klype salt
1ss soyasaus
1ss østerssaus
1/2ts mørk sesamolje
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene.Del skivene i biter.Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.Legg i kjøttet,og vend alt godt sammen.La kjøttet marinere i minst 20 minutter.
Varm en wok eller en stor stekepanne med høy kanter over sterk varme.Varm 1ss olje i woken.Rørstek kjøttet i omganger over sterk varme til det har skiftet farge.
Ha etter hvert det stekte kjøttet over i en bolle.Tørk av woken med kjøkkenpapir.
Varm 1ss olje til woken.Rør stekt løken i 1 minutt.Tilsett gulrot og rørestek i 1 minutt.Tilsett resten av ingredinser og rørestek i 1 minutt.Lrgg kjøttet tilbake i pannen.Tilsett østerssaus,og vend sammen .smak til salt .
Serveres retten med engang med nykokt ris ved siden av og litt østerssaus over woken.
Ha dere en fin dag 🙂
Fb Her
#wok #biff #raskt #grønnsaker #godt
Dette var en veldig enkel oppskrift! Dette må jeg absolutt prøve, kan lure i kjæresten noen grønnsaker også da 😉
Marielle Bratthammer: hehe du får gjemme grønnsakene under kjøttet til han 😀
Tror virkelig at jeg skal det! For dette så veldig godt ut! 😀
alibabasmat: lykke til 😀