Det finnes mange slags brød i nord afrika ,og den type brød som er tykk fra Marokko.Kjempe god og passer til suppe,gryte ,tagine og andre retter som du trenges en deilig brød å dyppe i .
Dere kan bruke kjøkkenmaskin for å lage brødet ,jeg brukt hendene mine 🙂
Ingredienser: 6 brød
500g hvetemel
3dl vann, lunknet
40g smør,i biter (romtemperatur)
1 1/2ss tørrgjær
1ts sukker
1ts salt
2ss melkpulver (kan brukes vanlig melk i stede for pulver og vann)
For pensling :
pisket eggeblomme med litt melk
Sesamfrø ,valmuefrø
I en stor bolle ,blande sammen hvetemel,sukker,gjær,melk og salt.
Tilsett vannet litt om gangen mens du elte .
Sett deigen på kjøkkenbenken med lett mel under og elt videre,tilsett smør og elt i 8-10 minutter
Deigen skal være smidig .
Smør en bolle med litt olje og ha i deigen ,dekkes med plastfolje.heves 1 time eller mer ,til dobbel størrelse.
Etter 1 time.
Ha deigen på kjøkkenbenken og press ned luftten ut av deigen og elt i 2 minutter. Del ti 6 like stk.
Forme til boller.Dekk med kjøkkenhåndkle .
Press en bolle litt ned med hånde og form til en runde brød men ikke så tynn.Bruk hendene dine og med hjelp av litt olje.
Pensle bakepapir med litt smør over en stekebrett,ha over brødene .Med en skarp kniv lag kors men ikke helt inn brødet ,bare litt.
Dekk med plastfolje,la den heves 1 time eller 1 og halv.
Varm ovnen ved 190c
Pensle med egg og melk ,strø over frø.
Stekes midt i ovnen ca 20 minutter.Dem er ferdig når har fått en lys brun farget.
Ta ut fra ovnen og legg dem over en rist ,dekk med kjøkkenhåndkle i 5-10 minutter .Kan spise brødet mens den er litt varm.
kan fryses ,legges på kjøkkenbenken så varmes i ovnen.
Her er brødet fra fryseren i dag 🙂
Facebook Her
#brød #marrokansk #baking #frø #hvetemel #arabisk
Mmm! Det så godt ut! Synd jeg ikke kan ha brød 🙁
Marielle Bratthammer: Håper at du kommer å spise brød en dag 🙂
Disse brødene er rågode! Smaker akkurat som de vi spiste i Marrakech 👍
Har lagd de flere ganger, bruker de som tilbehør til marokkansk kyllinggryte.. Takk for fin oppskrift!
Linn: Hyggelig å høre , jeg er ikke fra marokko men har smakt mye mat fra nordafrika og brødene er kjempe gode der . passer perfekt med gryte . Så bra at du likte de 🙂