Gulasj er ungarsk rett og det består av kjøtt,paprika,tomater,løk,hvitløk ,buljong og krydder.Det er en nasjonalrett i Ungar,og finnes forskjellige ingredienser som brukes i retten .Men her kommer en deilig oksekjøtt i krydret saus med kokt pasta .
Ingredienser: 5-6 personer
2dl vann
700g biffkjøtt av okse,eller kalvekjøtt,i små biter(du kan bruke høyrygg av okse)
Vegetablisk olje ,til steking(jeg brukt kokosolje)
2-3ss tomatpurre
1 tomat,uten skall ,hakket
1 rød paprika,hakket
1 gul paprika,hakket
2 store løk,finhakket
2 feddhvitløk,finhakket
1/2ts chili,finhakket.kan sløyfes
1ts hel spisskummen
3ss paprika pulver
1 1/2ts salt,etter smak
1/2ts pepper,etter smak
1dl kaldt vann med 2 ss Maizena
Kokt varmt pasta ca 12dl ,det står på pakket hvor mye skal være til en person
Varm 1ss olje i en gryte på middels varme og stek kjøttet i 15 minutter,rør av og til .
Ta kjøttet av gryte ,og tilsett 2 dl vann og kok opp ,la den små koke i 2 minutter.Sil kraften og legg til side.
I samme gryta ha litt olje og fres løken i noen minutter tilsett hakket paprika,tomater ,chili og fres litt.
Tilsett spisskummen.
Og hvitløk og fres 2 minutter .
Tilsett kjøttet og tomatpurre,bland alt sammen.Stek i 2 minutter.
Tilsett kraften ,paprika,salt og pepper.
Ha på lokk og la gryte små koke i 1 time -1 time og halv til kjøttet er mørt.(du kan sette gryta i ovnen) Rør innimellom.
Bland sammen vann med maizena
Tilsett blandingen i gryta ,la den små koke 2 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha varmt pasta i ovnen og legg gulasj over,toppes med cream fresh og persille.
Smakte bare nydelig og veldig godt 🙂
FbHer
Ha dere en fin dag 🙂
#pasta #gulasj #okse #biff #paprika
Dette så kjempe godt ut 🙂
Takk for det 🙂
Takk for det 🙂