I går jeg bestemt meg å lager pizza uten kjøtt og skal være like god som vanlig pizza ,og da ble det aubergine pizza som kommer egentlig fra Sicilia i Italia.

Og alle her i huset har likte den veldig godt 🙂 Barna har spist opp auberginer .

Pizza er tynn og sprø.

Du kan lese her om hvordan skal kjevles Her

 

Ingredienser:4 Medium pizza

450g hvetemel

50g fulkornsmel

3dl lunkent vann

1ts sukker

2 1/2ts tørrgjær

2ss olivenolje

2ts salt

 

Tomatsaus:

1ss olivenolje

1dl vann

1 stor tomat,uten skinn og finhakket

3ss tomatpure

2 hvitløksfedd,finhakket

1ts salt

1/2ts av tørkede(persille,basilikum,oregano og merian)

1ts mix pepper

1ts salt

1ss balsamicoedikk

 

Fyll:

1 stor aubergine,i tynne skiver

1stor tomat,i tynne skiver

Gulost

Mozzarella

Oliven

For tomatsausen:

I en kjele ha olje på middels varme og tilsett hvitløken,fres i 1-2 minutter ,tilsett tomatpurre og hakkede tomater .Fres i noen minutter , tilsett vann og resten av ingrediensene .La den små koke i 30 minutter .

 

For deigen:

bland sammen 5ss lunknet vann med gjær ,la den står 5 minutter.

I en stor bolle ha vann,sukker og olje.Bland alt sammen.

Tilsett 4dl hvetemel , fulkornsmel,gjærblandingen og salt ,rør alt sammen ,ha på plastfolje og la den står 15 minutter.

Tilsett resten av melet mens du elte  til du får en smidig og litt klissete deig.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og elt videre til du får en smidig og myk deig.Ha litt oliven olje i en bolle og legg diegen inni,smør deigen med litt olje og ha over plasfolje og kjøkkenhånkle.

La den heves i 1 time eller 1 time og halv.

 

Legg deigen på kjøkkenbenken og del til fire.

Ha på kjøkkenhåndkle og la disse står i 15 minutter.


 

Vask aubergine og ha litt salt på alle sider.Legg disse mellom to kjøkkenpappir.La vannet renner av auberginer.


 

Varm ovnen ved 250c eller mer.

Ta en deig bolle og dypp den i mel på kjøkkenbenken ,press deigen i melet på begge sider og kjevle til runde form.

Smør først med tomatsaus og legg mozzarella ,gulost auberginer,tomater og oliven .Strø over litt mozzarella .

Sett pizza midt i ovnen (jeg brukt pizzastein, kan kjøpes HER) og setk i 4-6 minutter ,til pizza blir stekt under ,osten smeltes og blir litt lys brun rundt .


 

Ta pizza fra ovnen .strø over pizza krydder og litt salt.


 

Jeg har litt dårlig nett her så det ble ikke mange bilder men dere kan se mer om pizza elting og heves osv i bloggen under pizza kategorier.

Ha dere en fin dag 
 

Fb Her

#pizza #aubergine #tomater #ost