I går jeg bestemt meg å lager pizza uten kjøtt og skal være like god som vanlig pizza ,og da ble det aubergine pizza som kommer egentlig fra Sicilia i Italia.
Og alle her i huset har likte den veldig godt 🙂 Barna har spist opp auberginer .
Pizza er tynn og sprø.
Du kan lese her om hvordan skal kjevles Her
Ingredienser:4 Medium pizza
450g hvetemel
50g fulkornsmel
3dl lunkent vann
1ts sukker
2 1/2ts tørrgjær
2ss olivenolje
2ts salt
Tomatsaus:
1ss olivenolje
1dl vann
1 stor tomat,uten skinn og finhakket
3ss tomatpure
2 hvitløksfedd,finhakket
1ts salt
1/2ts av tørkede(persille,basilikum,oregano og merian)
1ts mix pepper
1ts salt
1ss balsamicoedikk
Fyll:
1 stor aubergine,i tynne skiver
1stor tomat,i tynne skiver
Gulost
Mozzarella
Oliven
For tomatsausen:
I en kjele ha olje på middels varme og tilsett hvitløken,fres i 1-2 minutter ,tilsett tomatpurre og hakkede tomater .Fres i noen minutter , tilsett vann og resten av ingrediensene .La den små koke i 30 minutter .
For deigen:
bland sammen 5ss lunknet vann med gjær ,la den står 5 minutter.
I en stor bolle ha vann,sukker og olje.Bland alt sammen.
Tilsett 4dl hvetemel , fulkornsmel,gjærblandingen og salt ,rør alt sammen ,ha på plastfolje og la den står 15 minutter.
Tilsett resten av melet mens du elte til du får en smidig og litt klissete deig.
Ha litt mel på kjøkkenbenken og elt videre til du får en smidig og myk deig.Ha litt oliven olje i en bolle og legg diegen inni,smør deigen med litt olje og ha over plasfolje og kjøkkenhånkle.
La den heves i 1 time eller 1 time og halv.
Legg deigen på kjøkkenbenken og del til fire.
Ha på kjøkkenhåndkle og la disse står i 15 minutter.
Vask aubergine og ha litt salt på alle sider.Legg disse mellom to kjøkkenpappir.La vannet renner av auberginer.
Varm ovnen ved 250c eller mer.
Ta en deig bolle og dypp den i mel på kjøkkenbenken ,press deigen i melet på begge sider og kjevle til runde form.
Smør først med tomatsaus og legg mozzarella ,gulost auberginer,tomater og oliven .Strø over litt mozzarella .
Sett pizza midt i ovnen (jeg brukt pizzastein, kan kjøpes HER) og setk i 4-6 minutter ,til pizza blir stekt under ,osten smeltes og blir litt lys brun rundt .
Ta pizza fra ovnen .strø over pizza krydder og litt salt.
Jeg har litt dårlig nett her så det ble ikke mange bilder men dere kan se mer om pizza elting og heves osv i bloggen under pizza kategorier.
Ha dere en fin dag
Fb Her
#pizza #aubergine #tomater #ost
mmm, ser godt ut!
Dette var en spennende blogg! Jeg har kost meg nå med å se på dine oppskrifter. Kjekt å se mer mat og oppskrifter og bilder av hvordan man lager internasjonal mat, og ikke bare norsk mat.
mmm, ser godt ut!
Dette var en spennende blogg! Jeg har kost meg nå med å se på dine oppskrifter. Kjekt å se mer mat og oppskrifter og bilder av hvordan man lager internasjonal mat, og ikke bare norsk mat.
Anonym: Det var hyggelig å høre 🙂 tusen takk for det .Ha en fin dag
Anonym: Det var hyggelig å høre 🙂 tusen takk for det .Ha en fin dag
Så god den ser ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂
Så god den ser ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂