Noen ganger lager vi litt for mye potetmos og det blir resten nesten alltid ,så finner jeg på noe nytt som kan lage med den og denne gangen ble det potetmos med tomatsaus,kylling ,løk,sopp,paprika og ost og det ble kjempe god .
Har dere også rester av potetmos noen ganger så prøv dere den her 🙂
Tips:kan bruke gul ost og mozzarella men jeg synes at man skal ikke bruk for mye etter min smak ,da blir det for mektig i smak.Men alle er forskjellige så det er opp til deg.
Ingredienser: 3-4 personer
500g ferdig potetmos ,eller halvparten av oppskriften Her
Olje for steking
1 stor løk,i tynne skiver
10 sopp ,i skiver
1 rød paprika,i strimler
600g kyllingbryst,i tynne biter
Kylling marinade:
3ss yoghurt
2ss olje
1ss worcestershire saus
1ss tomatpurre
1ts sennep
1ss paprika pulver
1ts løkpulver
1ts hvitløkpulver
1ts pepper malt
1ts oregano
1/2ts timian
1/2ts spisskummen malt
1/2ts koriander malt
1/2ts ingefær malt
1ts salt
Tomatsaus:
2ss smør
2ss tomatpurre
2dl vann
1ts timian
Salt og peper etter smak
Gul ost revet
Jalapeno ,i ringer
I en stekepanne ha 2ss olje over middels varme og tilsett løken ,stek litt så tilsett sopp ,stek raskt og ha paprika til sultt rør alt sammen og legg til side.
Bland alle marinade ingrediensene sammen og ha over kyllingen ,la den står halv time eller mer før steking.
I samme stekepanne ha litt olje og brun kyllingen raskt over høy varme.Stek litt omgangen og legg til side.
Tomatsaus,varm en kjele med 2ss smør så tilsett tomatpurre,stek i 2 min under omrøring og tilsett vann,timian ,salt og pepper,la den små koke i noen 4-5 min til den tykner litt.
Bland kyllingen med løk,sopp og paprika.
Varm ovnen ved 220c
Ta frem en smurt form og legg potetmos i bunnen og prikke den litt med gaffel men ikke helt til bunnen.
Ha tomatsaus over
Revet ost
Kyllingblandingen
Litt mer ost på toppen
Stek midt i ovnen til den er gylden ca 20-25 min
Klar til servering,toppes med jalapeno om du liker litt ekstra sterk smak.
Den smakte så godt med kylling og smeltet ost ,minner litt som pizza men uten hvetemel 🙂
Facebook Her
#potetmos #tomatsaus #ost