Retten her har mye smak av grill ,feta ost,oregano og oliven olje ,middelhavetssmak 🙂
Ingredienser:
Til saus
2 løk
2 fedd hvitløk
1ts tørket oregano
2ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 boks passerede tomater
2 ts sukker
Salt og pepper etter smak
2ss extra virgin olivenolje
3 eller 4 auberginer
Olivenolje til pensling av auberginene
Ilfast form
Til fylt
300g kjøttdeig
1ts tørket oregano
50 pistasienøtter eller mandler .grovhakket
200g fetaost,smuldret
1 fedd hvitløk,presset
2 tynne vårløk ,i tynne skiver(kan sløyfes)
1 egg
En klyppe malt kanel
Til strø på toppen
75g fetaost,smuldret
Litt oliven olje
En stor klype tørket oregano
Skrell auberginene ,og skjær i tynne skiver på langs.Ha de i salt vann halv time så hell vannet ut.
Ha litt olje i en bolle og pensle hver skiver på begge sider med olje.legg de opp hverandre.Stek dem deretter på varm grillpanne så de får gylne utenpå og er møre inni.
Deretter legger du de stekte på kjøkkenpapir.
Skrell og grovhakk løken og hvitløfeddene,hakk alt med oregano fint i en mat prosessor.
Stek det mykt i en stor,dyp kjele(med lokk) i 2ss oliven olje over middels tilsvak varme ca 10 min.
Tilsett hakkede tomater og passede tomater og sukker,rør godt ha på lokk, skru ned varmen og la de småkoke 25 min,til sausen blir litt tykk.Sjekk ofte at sausen ikke boble for kraftig.smak til med salt og pepper og kanskje en klype sukker til,hvis du synes sausen trenger det,rør om igjen,tilsett extra virgin olivenolje og ta kjelen av platen,men la lokket være på.Settes til side til sausen skal brukes.
Stek kjøttdeig med våløk noen mintter og setter til side.
Når kjøttet er avkjølt bland det med to tredeler av hakkede nøtter,deretter smuldret fetaost,presset hvitløk,rør alt sammen,men ikke for kraftig.Pisk egg og kanel og bland dette også inn med gaffel.
Ta ut aubergineskivene og legg dem foran deg ,en om gangen.Ha en klatt med fyll på den nærmeste nden,rull sammen og legg de tykke ,små rullene i den smurte ovnsform etter hvert, når de ligger pent alle sammen ,heller du på tomatsausen,strø på 75g av smuldrete fetaosten,drypper over noen dråper olje,drysser litt tørket oregano på toppen og lar retten stå i ovnen i minst 20 minutter før servering.
(jeg hadde mer fyl derfor jeg la den på auberginene og sausen over )
Fordel resten av de hakkede nøtter over før du setter formen på bored.
Kan serveres med brød eller ris.
Ha dere en fin kveld 🙂
Dere kan gjerne følge meg på fb Her
#auberginer #olivenolje #kjøttdeig #fetaost #tomatsaus
Kjempebra innlegg 😀
Tusen hjertelig takk Vildevatn 🙂