Varm sauser serveres mest ved siden av fisk og sjømat men kalde sauser synes jeg passer godt sammen med sjømat og det utrolig enkel å lage .
Har er en god saus med majones,dill,syltede agurker og yoghurt ,kjempe god og tar noen minutter å lage.
Alle ingrediensene skal være veldig finhakket..
Sausen passer også sammen med roastbiff og kjøtt
Ingredienser: 4 personer
2 eggeplomme,romtemperatur
1ts dijonsennep
2dl rapsolje
1ss presset sitron saft
8ss naturell yoghurt
3ss syltede agurker,finhakket
1ss purre den grønne delen,finhakket
1ss lake av syltede agurker
1ss frisk dill finhakket,eller ts tørkede dill
1/2ts kjørvel tørkede
1/2ts sambal oelek
1/2ts pepper,etter smak
1ts salt ,etter smak
Visp sammen eggeplommene med sennep
Så tilsett halv parten av olje i tynne stråler mens du visper kraftig til den tykner så tilsett presset sitron og pisk ,tilsett resten av olje i tynne stråler mens du vispe hele tiden .
Her har du klar majones
Ha yoghurt over og pisk godt
Så resten av ingrediensene ,rør alt sammen
Smak til med salt pepper og syre.
Utrolig godt og frisk i smak 🙂
Vi hadde fiske kaker med poteter og revet gulrøtter sammen med sausen 🙂
Facebook Her
#saus #fisk #dill #yoghurt #gurk
åå nam!! flott blogg!
Nicole Touch: Takk for det 🙂
Skal jammen prøve, for jeg spiser mye fisk. Du forklarer det veldig fint også
maiken: Takk for det 🙂 håper at det faller i smak .
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 🙂