Ingredienser:
2kg medium poteter
500g kjøttdeig(av lam ,okse)
2 løk,finhakket
2 tomater,finhakket
2ts krydder Her
1 små hvitløk,presset
1 oksbuljong, terninger med 1dl varmt vann
50g rosiner
20g pinjekjerner
2ss tomatpure
1 boks passerade tomater
2ss persille
2ts sukker
Salt
Pepper
Skrell potetene og skjær litt av endene ,hul forsiktig ut (pass å ikke lage hull i poteene) vask dem og legg dem i vann med litt salt i halv time.
La vannet renner av potetene så stek dem i litt olje 2 min utter.
Legg dem på kjøkkenpapiret.
I en stekepanne ha litt olje så stek løken til det blir myk og blank.
Tilsett hvitløken og kjøttdeigen ,stek i noen minutter.
Tilsett 1ts av krydder ,salt ,persille og tomatene,stek i 2 minutter så legg dem til side.
Stek rosiner og pinjekjerner i en annen stekepanne i 1-2 minutter så balnd dem med kjøttdeigen.
Susen: stek tomatpurre i en stekpanne med litt olje så tilsett passarede tomater ,1ts krydder,oksebuljong ,sukker,salt og pepper.ca 2 minutter.
Ta en stor smurt form ,fyll potetene med kjøttdeigen ,rosiner og pinjekjerner.
Legg først sausen i formen(jeg hadde mer av kjøttdeigen så lagt den i bunnen så tomatsausen).
Legg potetene i sausen og ha på lokk,stekes i ovnen ved 190c i 1 1/2 til 2 timer til potetene er stekt,i siste minutter tar lokken av og la den steke 10 minutter.
Serveres med kokt ris.
Ha dere en fin søndag 🙂
Fb Her
#poteter #mahshi #kjøttdeig #hjemmelaget #tomatsaus