En spicy suppe med oksekjøtt ,byggryn ,linser og grønnsaker .Kjempe god og en varm rett som man kan servere til middag,Byggryn har en god smak me en sånn svamp konsistens .

Skal du ha suppen mindere sterk eller mer så spar chilipulver til slutt og smak til om det trenges mer eller mindre.

Håper at den  faller i smak 🙂 

Ingredienser: 6 personer

600g oksekjøtt høyrygg,i små biter 

Rapsolje for steking

1ss spisskummen,malt

1ss paprikapulver

2ts koriander

1/2ss hvitløkspulver

1/2ss løkspulver

1ts ingefær,malt

1/2ts chilipulver

1ts salt 

2 liter kokende vann

2 grønnsakerbuljong

1 stor løk,hakket i små biter

2 selleristang,hakket i små biter

1 frisk grønn chili,utenfrø ,finhakket

6 sopp,i tynne små skiver

4 hvitløksfedd,finhakket

2ss tomatpurre

2  medium gulrøtter ,hakket i små biter

1 rød paprika ,hakket i små biter

1dl rødlinser,vaskes under vannet

1 dl byggrynn,vaskes under vannet

5cm purre,den grønne delen finhakket

2ts timian

1,5dl melk med 2ss hvetemel,pisket sammen

En håndfull frisk koriander eller persille

Salt og pepper etter smak

 

Først blander du alle krydder i en skål

Skjære kjøttet i små biter

I en jerngryte ha litt olje over høy varme og tilsett halvparten av kjøttet med 1ts av krydder og brun kjøttet godt på alle sidene,gjør det samme til resten med 1ts av krydder.

Ha vannet i samme jerngryte med grønnsaker buljong ,legg kjøttet tilbake ,skumme av og ha på lokk ,la den den små koke i 30 minutter til kjøttet er nesten ferdig.Legg kjøttet i en skål ,sil kraften og legg den i en kjele,la kraften kokes uten lokk mens du lager resten av ingredienser.

Tørk jerngryte og ha litt olje så tilsett løken,stek over middels varme til den er blank og myk,ha over selleri og sopp,stek til soppen får litt farget,ha over grønn chili ,hvitløken og stek i 2 min.Tilsett tomatpurre og surre litt

Ha kjøttet over med resten av krydder og stek i 2-3 min.

Tilsett gulrøtter og paprika og bland alt sammen

Så linser og byggryn ,blan alt sammen og stek raskt i 1-2 min

Tilsett kraften , purre og timian ,kok opp ha på lokk og la den steke i 30 min til

Tilsett melk som er blandt med mel ,så frisk kroiander og la den små koke i 20 minutter under lokk.

Smak til med salt og pepper,kjøttet var mørt og suppen smakte kjempe godt 🙂 Du kan ha lime båter ved siden

Serveres med hvitløksbaugetter eller vanlig brød som du finner i bloggen min.

Facebook Her
#suppe #kjøtt #byggrynn