Det var Eid ferdig hos oss og det ble baklawa  hjemme,har lagt før en annen oppsikrift som du kan se Her.Men denne her er enkel ,lett og ikke minst godt.

Fyll er blandingen av nøtter ,du kan bruke cashownøtter ,mandler eller andre nøtter.Men cashownøtter og pistasj er best.

 

Ingredienser:

1 pakke jufka ,borek

150g cashownøtter

100g pistasjnøtter

50g smeltet smør,du kan bruke mer eller mindre.

1dl sukker

For sirup:

1 1/4dl vann

3dl sukker

1ts sitronsaft

1ts rosevann

 

For sirup :

I en kjele ha vannet  ,sukker og sitronsaft over middels varme,rør alt sammen til sukker har blandt seg,når den koker skru ned varme og la den små koke i 5 minutter(rør av og til).

Etter 5 minutter ha i rosevann og la den små koke 5 minutter til(sirup skal være litt tykk).Legg til side.

I en tørr stekepanne ris nøttene i noen minutter ,til de blir lyse brune (pass ikke brennes).Avskjøl og mos alle i en blander til finmalt .

Tilsett sukker.

Og 4ss av sirup.Bland godt og legg til side.

Smelt smøret i en kjele.

Pensler formen med litt  smør.

Sånn ser ut børek.

Når du åpner børek ,ha fuktig kjøkkenhånkle over.

Ta 1 ark og pensle med litt smør.Så ta 2 til og legg de over den første men pensler du alle ,bare øverst .

Så du skal ha 3 ark.Det gjør ikke noe om noen av arkene blir ødelagt.

Legg fyll akkurat som du ser på bildet.

Og rulle den som en pølse.

Ta en liten pinne for å få alle like størrelse.Skjær med kniven i biter.Du kan skjære disse so du vil .

Gjør det samme til alle arkene.

Ha smøret over alle.Stekes midt i ovnen ved 170c i 20-30 minutter ,til de blir lyse brune.

Ta formen fra ovnen og hel over sirup med en gang.

Avskjøl og ha over resten av nøtterblandingen eller finmalt pistasj nøtter.

Og spis 🙂

Facebook Her

#baklawa #baklava #arabisk #søt #kaker #nøtter