Har lagt mange curry retter fra flere land og i dag kommer karri med kylling fra Indonisia ,sykt god og som alle andre retter er lett å lage .
Krever ikke mye arbeid,i stede for å dra langt for å spise en god asiatisk mat ,her kan du spise den hjemme .koster mye mindere og du veit hva slags ingredienser brukes i maten.
Kokosnøtt,kokosmasse ,sitrongress og andre fantastiske smaker får du i denne retten.
Ingredienser:4-6 personer
1 liten løk,grøvhakket
2 hvitløksfedd,grøvhakket
5 cm frisk ingefærrøt,grøvhakket
1 frisk rød chili uten frø,grøvhakket(bruk mindere om du er ikke så glad i sterk mat)
2 stengler sitrongress,bare den nedeerste delen ,i skiver
2ss rapsolje
1ts gurkemeie
1 1/2ss tomatpurre
1kg kyllingbryst ,i middels store biter
2 1/2dl kokosmelk
1/2dl vann
1dl fløte(du kan bruke vann i stede for fløte hvis du er allargisk)
Salt
50g utsaltede cashewnøtter
50g kokosmasse
Skrell løken,ingefær,hvitløk,sitrongress og ta frø ut fra chili
Mos alle til en masse (tilsett 1ss vann)
Bruk en blender eller ligende.
Varm en stor stekepanne med høye kanter.Tilsett oljen og varm opp ved middels varme til oljen er svært varm,men ikke ryker.
Tilsett krydderpastaen og rørstek ved svak varme i 1-2 minutter,til det lukter godt.
Tilsett tomatpurre ,gurkemeie og rørstek i 1-2 minutter.
Tilsett kyllingkjøtt og rør litt.
Tilsett kokosmelk , vann og 1ts salt og kok opp,skru deretter ned varmen.La retten småkoke under lokk i 35 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Mens curryen koker,knus cashewnøtter i en morter.Legg nøttene i en tykkbunnet stekepanne sammen med kokosmassen.
Tørrstek ved svake varme under omrøring,til blandingen har fått en dyp,nøttbrun farge.
Tilsett fløte ,la den små koke i 5 minutter uten lokk.
Når kyllingen er kokt har tyknet smak tilsett halvparten av nøttblandingen.
Smak til med salt.
Små koke uten lokk i 5 minutter uten lokk.
Serveres varm og dryss over resten av ristede nøttene.serveres med ris eller Roti canai Her
Ha dere en fin dag 🙂
Facebook Her
#karri #indonisk #nøtter #kokosmasse #kokosmasse