Roti Canai brød fra Malaysia,er en flatbrød og ligner på pannekake,serveres med ulike retter og kan fylles med forskjellige mat.
Brødet er litt søt ,har flere lag og saftig.
Kjempe godt og passer til curry gryte og Asiatisk mat.
Ingredienser:6stk
250g hvetemel
1 1/2ss sukker
1/2ts salt
1 1/4dl melk
1/2dl vann
1ss olje
25g smeltet smør,til pensle og arbeide.
Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin og kjør i noen minutter til du får en smidig deig.
Del deigen til 6 små boller.
Smør en stor bolle med smør og pensle alle bollene med litt smør(bruk hendene)
Ha plastfolje over bolle,la den stå i minst 4 timer.
Ha smør på kjøkkenbenken og klemme den ut.
Og strek og rist deigen til du får en stor rund og veldig tynn deig.(bruk litt smør under deigen når du abeide)
Brette sidene sammen.
Brette en gang til ,til firekant form.
Snu den raskt rundt .dra ut litt kantene men ikke midten.
Varm en stekepanne ,og stek i 1-2 minutter
Så snu den og stek videre raskt .Brødet er ferdig når den får en lys brun farget.
Ser du ned på bildet at brødet har flere tynne lag.
Lik gjerne min facebook side Her
#brød #malaysia #asiatisk #roti #canai #smør #melk