En kjapp og digg rett , og vegetabilsk mat .
Thai gul curri ,boksen som du ser på bildet kan kjøpes i EuroCash eller i utlandske butikker,som de andre curry pasta bokser er veldig sterk ,så ikke bruk mye 🙂
Man kan lage gul karripasta selv men det trenger mange ingredienser og mer penger .Så det er bedre å kjøpe ferdig noen ganger .
Ingredienser:4 personer
2ss rapsolje eller peanøttolje
5dl kokosnøttkrem(hvis du finner ikke kremen i ferdig boks,så bruk kremen som ligger på toppen i 2 kokosnøttmelk )
1 1/4dl grønnsakbuljong
130g asparegsbønner,i 3cm lengder(kan brukes frosen)
130g babymais
1 slank aubergine,i 1cm skiver
100g blommkål,i små buketter
1 sguash,i 1 cm skiver
1 rød paprika,i cm skiver
1ts brunsukker(kan brukes palmesukker)
1 1/2ss fiskesaus
1/2ts salt,etter smak
Rød eller grønn chili,til pynt,korianderblad til pynt.
(kan bruke 1 1/4dl fløte eller melk og tilsett 1ts grønnsakbuljong i stede for 1 1/4dl grønnsakbuljong )
Varm en wok eller dypp stekepanne over middels varme,tilsett olje,og dekk sidene med den.
Tilsett 1ss karripasta,og fres i 1 minutt.
Tilsett 2 1/2dl av kokosnøttkremen.Kok opp,og la det trekke 10 minutter,til det tykner og oljen begynnerå skilles ut av kremen.
Tilsett buljong,grønnsaker og resten av kokosnøttkremen,og kok i 5-8 minutter,til grønnsakene er myke.Rør inn fiskesaus og sukker.
Smak til med salt ,pynt med chili og koriander.
Serveres med kokt ris.
Ha dere en fin sommer 🙂
Dere kan følge meg på Fb Her
#gul #karri #vegetarisk #grønnsaker #thai #sommer