En kjapp og digg rett , og vegetabilsk mat .

Thai gul curri ,boksen som du ser på bildet kan kjøpes i EuroCash eller i utlandske butikker,som de andre curry pasta bokser er veldig sterk ,så ikke bruk mye 🙂

Man kan lage gul karripasta selv men det trenger mange ingredienser og mer penger .Så det er bedre å kjøpe ferdig noen ganger .

 

Ingredienser:4 personer

2ss rapsolje eller peanøttolje

5dl kokosnøttkrem(hvis du finner ikke kremen i ferdig boks,så bruk kremen som ligger på toppen i 2 kokosnøttmelk )

1 1/4dl grønnsakbuljong

130g asparegsbønner,i 3cm lengder(kan brukes frosen)

130g babymais

1 slank aubergine,i 1cm skiver

100g blommkål,i små buketter

1 sguash,i 1 cm skiver

1 rød paprika,i cm skiver

1ts brunsukker(kan brukes palmesukker)

1 1/2ss fiskesaus

1/2ts salt,etter smak

Rød eller grønn chili,til pynt,korianderblad til pynt.

(kan bruke 1 1/4dl fløte eller melk og tilsett 1ts grønnsakbuljong i stede for 1 1/4dl grønnsakbuljong )

 

Varm en wok eller dypp stekepanne over middels varme,tilsett olje,og dekk sidene med den.

Tilsett 1ss karripasta,og fres i 1 minutt.

Tilsett 2 1/2dl av kokosnøttkremen.Kok opp,og la det trekke 10 minutter,til det tykner og oljen begynnerå skilles ut av kremen.

Tilsett buljong,grønnsaker og resten av kokosnøttkremen,og kok i 5-8 minutter,til grønnsakene er myke.Rør inn fiskesaus og sukker.

Smak til med salt ,pynt med chili og koriander.

Serveres med kokt ris.

Ha dere en fin sommer 🙂

 Dere kan følge meg på Fb Her

#gul #karri #vegetarisk #grønnsaker #thai #sommer