I Algerie  burak lages med forskjellige fyll ,potet,kjøttdieg,tunfisk ,kokt egg,ost ….,og mange lager filodeigen selv men siden det trenger litt tid (som jeg hadde ikke) så jeg brukt ferdig filodeig.

 

Ingredienser:

1 filodieg 

500g kjøttdieg

2 løk,finhakket

3ss persille

100g oliven,grovhakket(legg oliven en stund i kokt vann for å fjerne salte smak)

Olje

2 kokt egg,grovhakket

200g ost(de bruker trekanter med laughing cow cheese eller filadelfia naturell)

Salt

Pepper

Chili (om du vil ha sterk smak)

Pensle med vispet egg

Kok eggene først så hakk de i grovhakket og legg til side.

Stek løken i litt olje så tilsett kjøttdiegen og surre det i noen minutter .Tilsett salt og pepper .

Tilsett persille ,oliven og egg ,bland alt sammen og legg stekepanne til side.Avkjøl

Skjær filodigen i kantene .

 

Legg en filodieg og legg fyll inn så ost på toppen.

Rull den.

Så brett begge sider og rull ,pensle kantene med vispet egg.

Så rull ut .

Jeg fikk 40 stk.

Varm olje i gryte eller jern stekepanne og stek burak begge sider.Så legg dem i en tallerken med kjøkkenpapir på.

Serveres med salat og chilisaus .

Fb Her

#burak #hjemmelaget #vårruller #kjøttdieg #filodeig