I går hadde vi Gulasj gryte så jeg tenkt meg at potet brød passer supert med retten og da ble ungarsk potet brød.Potetene holder brødet mykt og gir en mild smak potet til brødet.Smakte kjempe god med gryte .

Ingredienser:

550 hvetemel

2 medium poteter

3 1/4dl romtemperert vann

1ts tørrgjær

2ts salt

 

 

Skrell og skjær potetene i terninger ,vaske godt under vannet og skyll i et dørslag.

Kok potetene i en kjele til de er myke ca 25 minutter.legges i et dørslag og la den avkjøles.

i en stor bolle blande mel, gjær og salt

Mos potetene.

Tilsett til melblandingen.og bland godt med  melet.

Tilsett vannet og  rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende.

Ha på plast eller lokk og la deigen heve i romtemperatur over natten,eller i ca 12 timer .

Sånn ser deigen etter 12 timer.

legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel utover.

Ha deigen oppå bakepapiret og brett deigen ved hjelp av en slikkepott (jeg kunne ikke ta bildet ,det er klissete) Røter deigen 90 grader og brett en flik av deigen over.Gjenta bretteprosessen et par ganger.

Legg deigen med bretten ned oppå det godt melete bakepapiret og hvelv bakebollen over .

La brødet etterhvet i ca 1 1/2 time.

Etter 1 time setter du ovnen ved 250  grader og sett samtidig inn en gryte med lokk inni ovnen.

Når etterhevet er ferdig vipper du brødet forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme gryte.

Sett på lokket(rist litt forsiktig på gryta for å få brødet  på plass)  og stek på nederste rille i ca 25 minutter.

Ta av lokket og stekk videre i ca 30-35 minutter til brødet har fått en gylden farget eller mørk brun.

La brødet avkjøle på en rist .pakke inn brødet i et kjøkkenhåndkle etter det er avkjølt for å beholde den sprø.

Brødet er kjempe godt sammen med gryta eller til middagsretter.

Ha dere en fin dag

Fb Alibabasmat

#eltfri #potet #brød #ungarsk #hjemmelaget