Denne retten kommer fra Irak og vi lager det mye i sør Irak ,finnes mange slags av kubbah (potet,ris,bulgur) men Kubbah fra ris er min favoritt .

De er crispy utenpå og myke inni med deilig fyll som smaker litt søt ,litt syrlig og litt spicy men Ikke sterk 😉

 

Ingredianser :

Olje

Til deigen:

430g ris(jasminris )

3 medium potet

1ts gurkemeie

2 1/2 ts salt

6dl vann

1dl vann

Til fyll :

450g kjøttdeig

Krydder:

1ts av syv krydder ,oppsikrift til krydder finner du Her

1ts paprikapulver

1ts karri

1/4ts chilipulver

1/2ts malt tørkede svart lime eller 1/4ts sitronsyre,(tørkede svarte lime,kan kjøpes hos utlandske butikker)

Bland krydder sammen.

80g rosiner

3ss persille

1ts salt

3 finhakket løk

                                                                 

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deigen:

Vask risen godt så kok opp 6dl vann og ha risen i med salt og gurkemeie ,skru ned varmen og la den små koke ca 20 min på laveste varme.

Skrell potetene og skjær hver en til to og kok det i vannet ca 35 min ,til de er helt kokt.

Avskjøl risen og potet.mos potetene så ha de oppe risen med 1dl vann og kna til du får smidig deigen .legg deigen i kjøleskapet 1 time.

                         

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyll:

Ha litt olje i stekepanne og stek løken til den er myk og blank,så ha kjøttet i og stek videre ,tar oppi salt,krydder,rosiner og persille .stek noen minutter .Avskjøl

Her ser du hvordan jeg lagt kubbah  på bildet .Dyp en finger  i vannet og lag hull i en bolle til du får en tynn kubbah så ha fyll i og klemme forsiktig sammen,bruk alltid vann på hendene dine for å lage bolle og for og klemme den sammen.(for at risen ikke skal klistre seg )

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lage forskjellige Kubbah form,runde eller lange ,gjør hva er lettere for deg.

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan fryse de om du vil og steke dem i olje  med en gang når du tar dem ut.

Ha en gryte og fyll den til halv med olje ,varmen må være veldig høy ellers kubbah åpner seg .

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ser du at kubbah er ferdig 🙂

Du kan spisse disse som de er uten noe tilbehør.
                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg bakt pitabrød i stekepanne Her  eller i ovnen Her med salat .
                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da ble Kubbah i pita brød 🙂 vi bruker en syrlig mango pickels som heter Amba finnes i utlandske butikker .

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker dere en fin dag 🙂 

Lik gjerne min facebook side Her

#kubbah#kebbeh #hjemmelaget #arabisk #ris