Det er en dessert fra midtøsten og andre land.Vi kalle det Znood(arm) el sit (kvinne),retten er ganske gammelt i arabiske land og det er veldig kjent der.
Enkelt og godt ,børek ,crem og sirup.
Ingredienser:
1 yufka ,borek
75g smør (jeg brukt blandingen av smør og ghee)kanskje du trenger mer.Smør skal være smeltet
For å lime:bland sammen 2ss hvetemel og vann,eller bruk pisket egg
For krem:
5dl melk
3dl fløte
1 1/2dl maizena
1 1/2dl sukker
1/4ts kardemomme
1ts eddik
1ts rose vann
1ts bolmst vann,kan sløyfes
For sirup:
2 1/2dl vann
2dl sukker
1ss honning
1ts sitron saft
1ts rose vann
1 kanelstang
For sirup: i en kjele ha vann,sukker og honning,kok opp tilsett kanelstang og la den små koke i 5 minutter ,tilsett rosevann og sitronsaft ,la den små koke i 4 minutter til.Ta ut kanelstang.
Legg til side.
For krem: I en kjele balnd sammen alle ingrediensene ,rør alt sammen ,kok opp og la den små koke i 15-20 minutter mens du røre inn av og til.
Til du får en tykk krem.
Legg den i en skål og avkjøl
Legges i kjøleskapet minst 1 time.
Sånn ser ut brek yufka,du kan kjøpe den i utlandsk butikk eller i Eurocash.
Delles til 2 .Pakke den i to fuktige kjøkkenhåndkler(ellers blir tørr)
Pensle en form med litt smør .
Ta 2 ark av yufka,og pensle med litt smør.
Ha i 1ss krem.Du ser i bildene hvordan jeg brettet den men du kan pakke kremen inn som du vil.
Pensle med hvetemel og vann.
Legges i formen og hell over smøret.
Stekes i ovnen ved 200c i 15-20 minutter.
Ta den ut og hell over kaldt sirup.
De skal være lys brune.
Ha over nøtter .
Disse er kjempe gode og du vil bare spise mer og mer 😀
Fb Alibabasmat
#arabisk #Irakisk #yufka #burek #søt #sirup
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: Det er så god 🙂