Pita brød i stekepanne ,enkelt og du får en gode brød som er myke og lett å skjære i midten uten at du får en tynn topp og tykk bunn.Og bedre enn de sleger i butikken ,kan fylles med kebab,falafel,kubbeh som du finner i bloggen min ,eller med andre retter dere liker.
Ingredianser:
650g hvetemel
4dl lunket vann
1ts salt
3ss smør
5ss lunket vann
3ts tørrgjær
1ss sukker
Bland sammen 5ss vann ,sukker og tørrgjær til det begynner å gjære.
Bland sammen hvetemel ,salt i bakemaskin så ha i gjær blandingen og tilsatt vann flere ganger mens du kjører maskinen ,til slutt ha smør og elt 10 min på lav så øk den fortere ca 5min.
Deigen skal være myk og ikke hard,du ser det på bildet
Dekk med kjøkkenhåndkle å la den heves 1 time til 1 og halv.
Når deigen er ferdig å heve ,ha litt mel på kjøkkenbenken og ta deigen over ,press med begge hendene og del til 8 emner
Form til like boller
Dekk med kjøkkenhåndkle og le de hvile 10 minutter.
Ha mel på banken og dyp en bolle i melet.
Så rist melet godt fra deigen.
Å kjevle den ut fra begge sider fem el seks ganger ikke kjevl så mye.brødet skal være ca 5cm runde.
Ta den på bakepapir.
Så ha en bakepapir over deigen og gjente det til alle er ferdige ,så tar du kjøkkenhåndkle over og la den hvile 10 min til.
Snur alle å ta den første du har kjevlet ut.
Varm en stekepanne over medium varme,og legg brødet i ,når brødet blåser seg litt, snu brødet på andre side ,gjør det igjen til brødet er stekt.
Kanskje ikke alle brøde blåser sånn men det gjør ikke noe ,de skal være litt tykke og ikk tynne oppe og tykke nede .
Legg brødet mellom to kjøkkenhåndkle .
Her du ser at brødet er like fine på begge sidene.
Avkjøl så frys ned om du vil ,tines på kjøkkenbenken og varmes litt i ovnen .
Her jeg lagt pita brød med salat og Crispy Kubbah som du finner i bloggen.
Anbefaler dere å lage dette brødet ,de er myke og gode 🙂 har prøvd mange måter til å lage pita og endelig jeg fikk den til den beste oppskrift til pita brød i stekepanne 🙂
Facebook side Her
#brød #pitabrød #hjemmelaget #kebab