En kjent rett fra Malaysia som er kalles kapitan curry i vesten ,med deilig smaker fra forskjellige krydder og karri pulver ,og de bruker kaffirlimeblader i retten som jeg har ikke funnet har hvor jeg bor men det går helt fint uten 🙂 

Ha dere en fin dag 🙂 

Ingredienser:6 personer

2kg kyllinglår ,uten skinn og delt til to

4ss vegetablisk olje

Karripasta:

12 sjalottløk

5 hvitløksfedd,hakket

1ss ingefær ,fersk ,hakket

3 stilker sitrongress,bare det hvite delen,hakket

1 stor rød chili uten frø .hakket

1ts gurkemeie

 

1 boks kokosmelk

1 1/2dl vann,blandt med 1 kylling terninger

2ss karri pulver

2ss lime saft

1ss brun sukker

1ts salt,etter smak

 

I en blender ha alle ingredienser til karripasta .

Og kjør til det er glatt,tilsett 1-2ss vann om det er vanskelig å kverne ingredienser i blenderen.

Varm en wok med slippbelegg (eller vanlig stor stekepanne) til den er varm,ha i olje og dekk sidene med den.Tilsett karripasta,rørestek i 1-2 minutter,til den dufter.

Tilsett kremen som ligger på toppen av kokosmelk boks(ikke rist boksen) og rør sammen .

Tilsett karri pulver og stek i 1-2 minutter.

Tilsett kyllingen og rørestek i 5 minutter,til det er brunt.

Tilsett resten av kokosmelk,vann med kyllingterninger,limesaft,sukker og salt.

Reduser varmen og la den små koke i 20-25 minutter(snu kyllingen av og til) til kyllingen er gjennomstekt og sausen tykner.Smak til med salt og chili om du vil ha ekstra sterk curry saus.

Serveres med kokt ris ,eller roti canai brød http://alibabasmat.blogg.no/1440688462_roti_canai_brd.html ,kjempe godt å dyppe brød i sausen ,du kan bruke vanlig flat brød.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#curry #kylling #malaysisk #saus #sjalottløk ,chili