I 30-35 minutter har du en deilige matmuffins med hvitløk,basilikum og smør fyll,bunnen er kjempe god , lages av hvetemel ,yoghurt og cottage ost.
Kan spises som tilbehør i stede for brød eller bare alene som frokost .
Ha dere en fin dag 🙂
Ingredienser: 12stk
200g tyrkisk yoghurt
250g cottage cheese
350g hvetemel,pluss litt til å jobbe med deigen
3ts bakepulver
1/4ts natron
1ts salt
For fyll:
4 hvitløksfedd,revet
100g smør
2ss finhakket basilikum,kan bruke frosne også
Klype salt
100g parmesanost revet,eller harde oster
Maldonsalt for å strø over muffins etter steking.
Varm ovnen ved 200c før du jobber med muffins.
Her ser du cottage cheese på bildet.
Smør blandingen : I en skål ha smør ,basilikum,hvitløk og salt ,sett i mikrobølgeovn og smelt smøret ,rør sammen og sett til side.
For deigen:
Sikt sammen mel,bakepulver ,natrun og salt i en bolle.Bland alt sammen.
Bland godt yoghurt og cottage ost i en bolle.
Tilsett hvetemel over yoghurt og cottage blandingen og elt raskt (trenger ikke å elte mye)
Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og elt i 1 min.Det gjør ikke noe om deigen er litt klissete .
Ha deigen over melet kjøkkenbenken og kjevle (bruk litt mel over og under deigen mens du jobbe) lag et stort rektangel .
Smør inn med halvparten av smør blandingen .
Så revet parmesanost
Og rulle til lang pølse .
Skjær i 12 like emner
Smør muffins form med smør blandingen.
Formen kan kjøpes HER
Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 20-25minutter til mufins er gylden .(jeg glemt å ta bildet)
Ta muffins fra ovnen og smør mes resten av smørblandingen(uten hvitløk ,bare smør) og strø over maldonsalt.
Avkjøles litt så tar disse fra formen,kan fryses.
Facebook Her
#matmuffins #muffins #hvitløk #smør #parmesanost #basilikum
Dette så kjempe godt ut 🙂
lisarorvik: takk for det 🙂
De så knallgode ut :3
Henriette Celin: Ja de var knallgode også 🙂 takk for din kommentar 🙂
De så knallgode ut :3
Henriette Celin: Ja de var knallgode også 🙂 takk for din kommentar 🙂
SV: Bare hyggelig ^^
SV: Bare hyggelig ^^