Det er kjempe lett å lage denne retten ,tar ikke lang tid og er kjempe godt .Denne( mqalqal laham) kommer fra Saudi arabia og Yemen som er ofte maten er enkelt å lage og ikke mange ingredienser.,mange bruker grønne chili i retten som gir en sterk smak men jeg brukt bare litt chilipulver i stede for.
Her kjøpt meg en trykkoker før noen dager siden og det var billig og kjempe bra til matlagning ,koker kjøttet i kort tid og slipper ikke noe damp etter noen minutter av koking .Kjøttet ble utrolig mørt .
Det er veldig viktig at dere leser brukavisning før dere bruker trykkoker .Og til noen som tror at det er farlig å bruke den hjemme ,nei det er ikke farlig når du bruker den på riktig måte 🙂 vi bruker trykkoker mye i midtøsten og norafrika og det går veldig fint .
Dere kan koker grønnsaker ,kjøtt,bønner ,eller dampes i kokeren.
Ha dere en fin dag 🙂
Det er ikke noe reklamet til Tefal ,jeg har kjøpt den på halvpris i Sverige 😀
Lignende men nyere modell kan kjøpes HER
Ingredienser:5-6
2ssolje
1400g lammekjøtt med bein ,fårikålkjøtt
1 stor løk ,finhakket
2 medium tomater,uten skall og finhakket
4 hvitløksfedd,revet
1ts spisskummen
1ts malt koriander
1ts pepper
1/2ts gurkemeie
1/2ts malt ingefær
1/4ts malt nellik
1/4ts malt kardemomme
1/4ts chilipulver
1ts salt ,etter smak
2dl vann(kjøttet og grønnesaker slipper mye væske i trykkoker så du trenger ikke mye vann)
1 1/2ss tomatpurre
Sett trykkoker på varme og ha i olje og lammekjøtt
Brun kjøttet raskt på høy varme
Tilsett løk,tomater og hvitløk
Så krydder og stek i 2 minutter
Tilsett vannet
Sett lokket flatt på gryten ,og still trekantene på lokket og på grytens håndtak overfor hverandre,vri lokket til venstre inntil det stopper .Skyv åpningsknappen til possisjon som du ser på bildet.Sett tallet 2 på funksjonsventil overfor merket for plassering av funksjonsventilen.
Sett kokeren på maksimal styrke ,når dap begynner å komme ut av ventilen,setter du ned varmen og lar det små koke i 45 minutter .Eetter tiden har gått slår du av kokeplaten,vri funksjonsventilen tiltallet damp .Når trykkmåleren synker,er kokeren ikke lenger under trykk.Åpne kokeren og se om kjøttet er mørt ,smak til med salt og pepper
(her er måten til min trykkoker men det finnes mange forskjellige trykkoker så du må lese bruksanvisning før du bruke den)
Kjøttet er mørt og fint og smakte kjempe godt 🙂
Serveres med brød http://alibabasmat.blogg.no/1415444172_rullekebab_brd.html,ris og salat .
Følg meg på facebookhttps://www.facebook.com/groups/370547423103160/
#fårikålkjøtt #lammekjøtt #løk #arabisk #mat
Jeg hadde en trykk-koker for mange, mange år siden. Kanskje jeg skulle kjøpt meg en ny, men jeg kan vel bare trekke kjøttet litt lenger i en kasserolle sikkert. Mandag prøvde jeg auberginrullene dine. De ble kjempegode. Neste gang skal jeg ha litt mer sukker i sausen, den ble bittelitt for syrlig,
Mariann Sæther Tokle: Jeg hørt at trykkoker brukt mye i Norge før mange år siden men det kommer igjen nå i butikker .Du kan bruke en vanlig kasserolle 🙂
Det er litt forskjell mellom granateplesirup noen er mer syrlig enn andre derfor det er viktig at man smaker til med sukker for å blansere søte og syre .Tusen takk for tilbakemeldingen og ha en fin dag 🙂
Jeg hadde en trykk-koker for mange, mange år siden. Kanskje jeg skulle kjøpt meg en ny, men jeg kan vel bare trekke kjøttet litt lenger i en kasserolle sikkert. Mandag prøvde jeg auberginrullene dine. De ble kjempegode. Neste gang skal jeg ha litt mer sukker i sausen, den ble bittelitt for syrlig,
Mariann Sæther Tokle: Jeg hørt at trykkoker brukt mye i Norge før mange år siden men det kommer igjen nå i butikker .Du kan bruke en vanlig kasserolle 🙂
Det er litt forskjell mellom granateplesirup noen er mer syrlig enn andre derfor det er viktig at man smaker til med sukker for å blansere søte og syre .Tusen takk for tilbakemeldingen og ha en fin dag 🙂
Ja, du skrev at man måtte smake til med sukker men så visste jeg ikke helt hvordan det skulle smake. 🙂 Men det ble godt likevel, kjempegodt. Bare bittelitt mer balanse i sausen neste gang. Ha en fin dag du også. Takk for fin inspirasjon. 🙂
Ja, du skrev at man måtte smake til med sukker men så visste jeg ikke helt hvordan det skulle smake. 🙂 Men det ble godt likevel, kjempegodt. Bare bittelitt mer balanse i sausen neste gang. Ha en fin dag du også. Takk for fin inspirasjon. 🙂