En enkel aspargesbønner tagine fra Marokko som kan lages i vanlig gryte også ,jeg brukt oksekjøtt fra høyrygg men du kan bruke lammekjøtt også .Syltede sitroner Her som brukes i retten og du kan bruke vanlig sitroner.
Ha dere en fin dag.
Ingredienser:4-5 personer
2dl vann(om du bruker tagine eller mer til vanlig gryte)
800g oksekjøtt eller lammekjøtt,skjært i biter
3ss olje
1 stor løk,finhakket
2 hvitløksfedd,revet
1ts spisskummen
1ts ingefærpulver
1/2ts gurkemeie
1/2ts pepper,etter smak
1/4ts chilipulver,kan sløyfes
2 tomater uten skall og finhakket
1 boks passerte tomatene som er en form for tykk tomatjuice.
Litt finhakket persille
500g aspergesbønner frosen.
1ts sukker
Sitronsaft av 1/2 sitron
Salt etter smak
Varm tagine og ha i 3ss olje ,tilsett løken,hvitløk og krydder ,stek til løken er blank og my ,rør ofte.
Tilsett kjøttet
Og stek til kjøttet blir brun.
Dekk med vann ,1/2ts salt og la den små koke i ca 40-1 30 min(tagine tar mindre tid enn vanlig gryte) til kjøttet er mørt.
Ta kjøttet fra gryte og legg til side.
Tilsett tomater
Og passerte tomater og rør sammen.
Tilsett aspargesbønner,salt ,sitronsaft,sukker og persille ,la den små koke med lokk i 5 min,tilsett kjøttet og la den små koke i 10 minutter til
Smak til med salt og pepper.
Pyntes med syltet sitron om du har og hakkede persille.
Serveres med couscous og salat.Det var kjempe godt 🙂
Facebook Her
#marokkansk #aspargesbønner #tomater #tagine
Dette så kjempe godt ut 🙂
lisarorvik: takk for det 🙂
Dette så kjempe godt ut 🙂
lisarorvik: takk for det 🙂