Brødet kommer fra Nord Afrika ,Heter fricasses i Tunisia og betbot i andre land .Disse er små men du kan lage større  men  jeg synes små er lettere å spise for voksene og barn.

Fritert i olje og kan fylles med hva som helst ,kjøttdeig,burger,syltetøy osv.Jeg brukt kjøttdeig,oliven ,rosiner,kokt egg,stekt små poteter ,løk og krydder.

De er veldig gode 🙂

Ingredienser:

650g hvetemel

2dl melk,lunket

1dl vann,lunket

1ss tørrgjær

2ss olivenolje

2 egg

2ts sukker

1 1/2ts salt

 

Bland sammen melk og tørrgjær.legg til side.

 I en kjøkkenmaskin bland sammen hvetemel,salt,sukker.Tilsett egg,olje , mens du kjører maskinen.

Tilsett melk og gjær så vannet.

Elt i 10 -15min.Start med lav hastighet og øk i siste 5 minutter.

Ha på kjøkkenhåndkle .Heves 1 time.

Ha melet på benken og kjevle deigen ut så bruk et glass og press ned .

Legg dem til side og ha på de kjøkkenhåndkle .kjevle resten av deigen og gjør det samme.

La de hvile i 10 minutter.

Varm oljen og ha i bollene.de blåser seg opp så snu dem og stek videre .Stek 3 stk hver gang.

Til du får en gylden farget på begge sidene.

Gjør det samme til resten .

Har jeg fylt brødet med kebabsaus og kjøttblandingen.

Mmmmm det var kjempe god .

Ønsker dere en fin dag 🙂

Facebook side Her

#brød #Tunisia #hjemmelaget #Fricasses #arabic #Marokko #godt #Mat