Potet kubbeh er kjent i Irak og vi lager det ganske mye .Måten å lage det på er samme i ris kubbeh som jeg lagt før her i bloggen  

http://alibabasmat.blogg.no/1415185330_crispy_kubbahfylt_ris.html.

Her jeg brukt potet i stede for risen og de smaker er forskjell.Men fyll er nesten samme.

Dere kan se på linken til ris kubbeh for å se hvordan forme bollene,

Ingredienser:

Olje til fritering

For deigen:

1200g poteter

3ss maizena mel

3ss strøbrød

1ts gurkemeie

2ts salt

1 egg(kan sløyfes)

5ss vann

 

For fyll:(jeg brukt halv fyll til 1200g poteter)

450g kjøttdeig

1ss olje

1 løk ,finhakket

100g rosiner,legges i kokt vann 30 min.

2ss persille

3ts dolma krydder,http://alibabasmat.blogg.no/1417350612_dolma_krydder.html

1 1/2ts salt

 

Kok potetene 35 minutter.

Skrell og legges i kjøleskapet 1 time.

For fyll:

Varm en stekepanne og ha i 1ss olje ,tilsett løken og stek til det er blank og myk.

Tilsett kjøttet

Og krydder,stek videre til kjøttet er ferdig stekt.

Hell vannet av rosiner,og tilsett rosinene i stekepanne.

Tilsett salt

Og persille til slutt.

Ta stekepanne av varmen og avskjøll.

Ta potetene fra kjøleskapet og riv dem.

Så mos dem godt.

Tilsett gurkemeie ,strøbrød og maziane og vann .Bland alt sammen.

Tilsett salt.

Og egget,bland godt.

Du kan la den hvile litt i kjøleskapet med plastfolje over.

Du kan forme disse som du vil ,jeg tok ikke bildene som viser hvordan man skal forme kubbeh men du kan se i ris kubbeh her http://alibabasmat.blogg.no/1415185330_crispy_kubbahfylt_ris.html

Kan fryses med en gang,

Varm oljen.Og stek til de for litt brun farget.Tar 2 -4 minutter.

Serveres med brød ,salat og saus.

Kan fryses.

Disse er kjempe gode og smaker 🙂 Hvis dere har kjøttdeig og poteter så lag potet kubbeh 😉

Fb Alibabasmat

#hjemmelaget #kubbeh #irakisk #potet #kjøttdeig #arabisk #Irak