Potet kubbeh er kjent i Irak og vi lager det ganske mye .Måten å lage det på er samme i ris kubbeh som jeg lagt før her i bloggen
http://alibabasmat.blogg.no/1415185330_crispy_kubbahfylt_ris.html.
Her jeg brukt potet i stede for risen og de smaker er forskjell.Men fyll er nesten samme.
Dere kan se på linken til ris kubbeh for å se hvordan forme bollene,
Ingredienser:
Olje til fritering
For deigen:
1200g poteter
3ss maizena mel
3ss strøbrød
1ts gurkemeie
2ts salt
1 egg(kan sløyfes)
5ss vann
For fyll:(jeg brukt halv fyll til 1200g poteter)
450g kjøttdeig
1ss olje
1 løk ,finhakket
100g rosiner,legges i kokt vann 30 min.
2ss persille
3ts dolma krydder,http://alibabasmat.blogg.no/1417350612_dolma_krydder.html
1 1/2ts salt
Kok potetene 35 minutter.
Skrell og legges i kjøleskapet 1 time.
For fyll:
Varm en stekepanne og ha i 1ss olje ,tilsett løken og stek til det er blank og myk.
Tilsett kjøttet
Og krydder,stek videre til kjøttet er ferdig stekt.
Hell vannet av rosiner,og tilsett rosinene i stekepanne.
Tilsett salt
Og persille til slutt.
Ta stekepanne av varmen og avskjøll.
Ta potetene fra kjøleskapet og riv dem.
Så mos dem godt.
Tilsett gurkemeie ,strøbrød og maziane og vann .Bland alt sammen.
Tilsett salt.
Og egget,bland godt.
Du kan la den hvile litt i kjøleskapet med plastfolje over.
Du kan forme disse som du vil ,jeg tok ikke bildene som viser hvordan man skal forme kubbeh men du kan se i ris kubbeh her http://alibabasmat.blogg.no/1415185330_crispy_kubbahfylt_ris.html
Kan fryses med en gang,
Varm oljen.Og stek til de for litt brun farget.Tar 2 -4 minutter.
Serveres med brød ,salat og saus.
Kan fryses.
Disse er kjempe gode og smaker 🙂 Hvis dere har kjøttdeig og poteter så lag potet kubbeh 😉
Fb Alibabasmat
#hjemmelaget #kubbeh #irakisk #potet #kjøttdeig #arabisk #Irak
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: De er kjempe god 🙂 Takk for kommentaren .