Matretten er veldig kjent i Palestina ,lages av kylling,sumak,løk,brød og olivenolje.er ganske fet mat men du kan bruke mindre olivenolje 😉
Ingredienser:
Vann
1 kylling,i fire biter
800g løk,hakket
2-5dl olivenolje
2ss sumak(er syrlig ,du kan bruke minder eller mer)
Krydder hel(4 kardemomme,5 pepperkorn,2 laurbærblad,5 nellik.Kan sløyfes)
Mandler og pinjekjerner
Salt
4 store brød(har bakt 4 brød av ooppskriften)Her
I en stor kjele ha i kyllingen med ca 14dl vann og kok opp og skum av ,ha på alle kryddene og salt .la den små koke i 15 minutter med lokk på.
I en annen stor kjele ha løken med olivenolje.
Ha på 1-2ts sumak og salt. Stek i cirka 20 minutter uten lokk til det blir myk og blank på middels varm.
Stek nøttene samen med litt olje i none minutter.Legg dem til side.
Når løken har stekt ha kyllingen i med 4dl kraft av kyllingen med 1-2ts sumak .
La den små koke med lokk i 20 minutter.
Nå kyllingen er feridg smak til med salt og sumak.
I en stor form ha 1 brød.
Ha på en del av blandingen løk ,kraft og oliven olje på og en del av nøttene og litt sumak .
Gjør det samme til alle brødene er ferdige (legg dem oppe hverandre)
I siste brød ikke legg nøttene.Ha blandingen av løk ,kraft og olivenolje så kyllingen.
Stek dem midt i ovnen ved 250c i 10-15 minutter.
Når maten er ferdig stekt ha noen av brødene i en stor dyp tallerken og ha på kyllingen og nøtter.
Maten var veldig god og kraftig 🙂
Fb Her
#hjemmelaget #kylling #brød #løk #nøtter #olivenolje