Korma retten fra Nord India er fyldig og har mild på smak,derfor er det også populær i Vesten.Fløte og mandler setter en ekstra smak på denne retten ,og gjør den utsøkt smakfull.
Her kommer oppsikriften og ingrediensene :
4 personer
750g kyllingbryst, i middels store biter,kan brukes skinnfrie og benfrie kylling lår
Marinader:
Bland sammen kyllingen med
1ss sitronsaft
1ts salt
Så bland i en annen bolle
1ts hvitløksfedd,presset
1ts fersk ingefær,revet
1/4ts hvit pepper
1ts garam masala
1dl naturell yoghurt
Og bland sammen med kyllingen ,La den stå i kjøleskapet minst 1 time ,helst overnatta.
I en dypt stekepanne ha 1 ss olje ,1 stor løk i tynne skiver og en klype sukker ,på lav varme ca 20 min.legg til side.
I samme stekpanne varm 1ss olje ,1ss smør og ha i 1 liten kanelstang,4 nellikspiker,5 hel kardemomme og 2 laurbærblad.stek 1 min på middels varme .
Tilsett 1 stor løk hakket.og stek til det er blank og myk.
Tilsett 1ts hvitløk presset og 1ts ingefær revet,
Tilsett malt krydder 1 1/2ts garam masala ,1ts gurkemeie og 1/4ts chilipulver.
Stek i 2 minutter.
Tilsett 1dl varmt vann og 1/2ts salt ,kok opp i noen minutter.
Til væsken er borte.legg til side.
Varm en gryte på middels varme og ha i 1ss olje og 1ss smør ,tilsett kyllingen litt om gangen mens du røre forsiktig.
Tilsett løkblandingen med krydder,stek i 5 minutter.til nesten kyllingen er ferdig stekt.
Tilsett 1dl rømme
1ts sukker og 50g malte mandler ,la den små koke med lokk på i 10 minutter.
Tilsett 3dl fløte og karamellisert løken.
En klyppe safran(kan sløyfes) 1/2ts hvit pepper,la den småkoke i 10 minutter.
Smak til med salt og chilipulver.Ta ut de hele krydderne,hvis du ønsker det.
Ristede mandlerflak til pynt
Serveres med nanbrød eller kokt ris .Du finner nanbrød her http://alibabasmat.blogg.no/1415899756_hjemmelaget_nanbrd_me.html
#korma #kylling #indisk #mat #hjemmelaget #krydder
nam!