Siden det er påske tid så jeg lagde lammestek med ris ,poteter og grønne erter,løk ,korte pasta ,rosiner og mandler.Vi pleide å lage ganske mye lammekjøtt i Irak på denne måten som vi kalle quzi laham .Smakte kjempegodt og mørt ,vi spiser kjøttet alltid er gjennomstekt så hvis du har steketermometer du kan velge hvordan kjøttet skal være medium eller gjennomstekt.

Ønsker dere en god påske 🙂

Ingredienser: 6 personer

Olje for steking

1600g Lammestek ,uten bein

Krydder:

1ts paprika

1ts hvitløk pulver

1ts løk pulver

1ts ingefær pulver

1ts koriander malt

1ts gurkemeie malt

1ts spisskummen

1ts pepper

1ts salt

1/2ts nellik malt

1/2ts kanel malt

1/2ts muskatnøtt

1/2ts cayenne pepper

1/2ts kardemomme

 

2ss yoghurt

2ss olivenolje

1ss tomatpurre

5ts rødvinseddik

1ts soyasaus

 

5 hvitløksfedd,delt i tynne båter

6 kardemomme hel

 

For ris,grønnesakrt og mandler

Ris:

2ss olje

400g basmati ris

5dl kokt vann

1/2ts syvkrydder http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html

1/2ts hvitløkspulver

1/4ts gurkemeie

1/4ts kardemomme,malt

1ts salt

 

3 store poteter ,i små biter med 1ts karri og litt salt(stekes i olje ) legg til side

2 store løk,i skiver(stekes i lit olje til de er lys brune)legg til side

5ss vermicelli pasta (brunes i 1ss olje så tilsette 1/2dl kokt vann ,ha på lokk og la de små koke til vannet er borte)legg til side

100g grønne erter(stekes 1 minutt i litt olje )legg til side

50g rosiner(stekes i 2 minutter)legg til side

Håndfull mandler,delt til to og ristet,legg til side

 

Føsrt lager du lammestek ,blande alle malte krydder og salt .Og bland yoghurt,tomatpurre,edikk,olivenolje og soyasaus i en skål

Vask lammestek .

 

stikk lommer i lammestek med en kniv .

og stikk inn hvitløksbåter og hel kardemomme.

Varm en jernstekepanne på høye varme med litt olje og brun alle sidene raskt .

Ha gni krydder blandingen i kjøttet godt

Så tilsett yoghurt blandingen og gni godt inni kjøttet

Sett et stekermometer i den mest kjøttfulle delen og legg i en stekepose.Legg over rist med litt vann under.

Og sett nederste i ovnen.Stek i ca 2 og halv til 3 timer på 120c.

Til termermometer viser 60 c  ,ta bort stekepose og hell kraften over lammestek og,skru opp varme til 200c i ca 10 minutter til stektermometeret viser 76c er den gjennomstekt.

70c er medium.

La steken hvile i 15-20 minutter før servering.

Lager du risen mens du venter på lammestek.

Vask risen flere ganger under lunkent vann og legg i et dørslag ,la vannet renner ut.

I en stor kjele eller dyp stekepanne ha olje over middels varme ,tilsette risen med krydder og salt stek i 2-3 minutter mens du røre .

Tilsette kokt vann og kok opp.Ha på lokk og skru ned varme til laveste .La den små koke i 15 minutter ,åpner du lokken og rør risen med en gaffel eller lignende.ha på lokk igjen og la den står på varme i 10 minutter til.

Risen er ferdig her.skru av varme.

I et stor fat ha risen ,pasta ,poteter,erter,rosiner,løken og mandler.

Så kjøttet i midten.

Skjær kjøttet i tynne skiver og ta bort kardemomme og hvitløken og legg over i faten ,hell over litt av kraften .Serveres med raitahttp://alibabasmat.blogg.no/1421249804_raitaindisk_yoghurtsa.html,tzatziki ,salat og chili.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/572227196268514/?notif_t=like

#påske #lammestek #irakisk #krydder #mandler #poteter #løk