Siden det er påske tid så jeg lagde lammestek med ris ,poteter og grønne erter,løk ,korte pasta ,rosiner og mandler.Vi pleide å lage ganske mye lammekjøtt i Irak på denne måten som vi kalle quzi laham .Smakte kjempegodt og mørt ,vi spiser kjøttet alltid er gjennomstekt så hvis du har steketermometer du kan velge hvordan kjøttet skal være medium eller gjennomstekt.
Ønsker dere en god påske 🙂
Ingredienser: 6 personer
Olje for steking
1600g Lammestek ,uten bein
Krydder:
1ts paprika
1ts hvitløk pulver
1ts løk pulver
1ts ingefær pulver
1ts koriander malt
1ts gurkemeie malt
1ts spisskummen
1ts pepper
1ts salt
1/2ts nellik malt
1/2ts kanel malt
1/2ts muskatnøtt
1/2ts cayenne pepper
1/2ts kardemomme
2ss yoghurt
2ss olivenolje
1ss tomatpurre
5ts rødvinseddik
1ts soyasaus
5 hvitløksfedd,delt i tynne båter
6 kardemomme hel
For ris,grønnesakrt og mandler
Ris:
2ss olje
400g basmati ris
5dl kokt vann
1/2ts syvkrydder http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html
1/2ts hvitløkspulver
1/4ts gurkemeie
1/4ts kardemomme,malt
1ts salt
3 store poteter ,i små biter med 1ts karri og litt salt(stekes i olje ) legg til side
2 store løk,i skiver(stekes i lit olje til de er lys brune)legg til side
5ss vermicelli pasta (brunes i 1ss olje så tilsette 1/2dl kokt vann ,ha på lokk og la de små koke til vannet er borte)legg til side
100g grønne erter(stekes 1 minutt i litt olje )legg til side
50g rosiner(stekes i 2 minutter)legg til side
Håndfull mandler,delt til to og ristet,legg til side
Føsrt lager du lammestek ,blande alle malte krydder og salt .Og bland yoghurt,tomatpurre,edikk,olivenolje og soyasaus i en skål
Vask lammestek .
stikk lommer i lammestek med en kniv .
og stikk inn hvitløksbåter og hel kardemomme.
Varm en jernstekepanne på høye varme med litt olje og brun alle sidene raskt .
Ha gni krydder blandingen i kjøttet godt
Så tilsett yoghurt blandingen og gni godt inni kjøttet
Sett et stekermometer i den mest kjøttfulle delen og legg i en stekepose.Legg over rist med litt vann under.
Og sett nederste i ovnen.Stek i ca 2 og halv til 3 timer på 120c.
Til termermometer viser 60 c ,ta bort stekepose og hell kraften over lammestek og,skru opp varme til 200c i ca 10 minutter til stektermometeret viser 76c er den gjennomstekt.
70c er medium.
La steken hvile i 15-20 minutter før servering.
Lager du risen mens du venter på lammestek.
Vask risen flere ganger under lunkent vann og legg i et dørslag ,la vannet renner ut.
I en stor kjele eller dyp stekepanne ha olje over middels varme ,tilsette risen med krydder og salt stek i 2-3 minutter mens du røre .
Tilsette kokt vann og kok opp.Ha på lokk og skru ned varme til laveste .La den små koke i 15 minutter ,åpner du lokken og rør risen med en gaffel eller lignende.ha på lokk igjen og la den står på varme i 10 minutter til.
Risen er ferdig her.skru av varme.
I et stor fat ha risen ,pasta ,poteter,erter,rosiner,løken og mandler.
Så kjøttet i midten.
Skjær kjøttet i tynne skiver og ta bort kardemomme og hvitløken og legg over i faten ,hell over litt av kraften .Serveres med raitahttp://alibabasmat.blogg.no/1421249804_raitaindisk_yoghurtsa.html,tzatziki ,salat og chili.
Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/572227196268514/?notif_t=like
#påske #lammestek #irakisk #krydder #mandler #poteter #løk
Så godt 🙂
facelessfashiion: takk for det 🙂