Har flere innlegger om dolma med forskjellige ingredienser som kål,løk,drueblader ,tomater og paprika som du finner i bloggen min.
Men i dag det er bare vinblader/drueblader og kylling.Som er utrolig godt og enkelt,håper at det faller i smak.
Ingredienser: 6 personer
Olje for steking
Dolma krydder Her
3-4 store kyllinglår(marinert med 2ts dolma krydder og salt)
1 Pakke eller glass 500-660g vinblader
2ss tamarind((bland tamarind i 3dl varmt vann i ca en halv time og rør godt. Bruk en fin sikt til å få bare vannet og kast tamarind skall.blir det som tamarindjus)
1 løk,delt til to (for å legges mellom kyllinglårene i bunnen)
For fyll:
150g ris
350g kjøttdeig(jeg bruker blandingen av okse og lam)
1 stor løk,finhakket
3 hvitløksfedd,presset
1 stor tomat,finhakket
100g rosiner(legges i varm vann 1/2 time )
1dl tamarindjus
2ts Dolmakrydder
2ss tomatpure
2ss sukker
2ss tørkede/ferske dill
2ss tørkede/ferske persille.
2ts salt,etter smak
For saus:
8dl kokt vann
3ss tomatpure
1dl tamarindjus
2ts domakrydder
2ss sukker
1ss tørkede/ferske persille
1ss tørkede/ferske dill
1 kyllingbuljong,terninger
Salt etter smak ca 2ts
Legger du først vinblader i varmt(sett på vannkoker litt men ikke kokende) vann minst 1/2 time for å kvite ut smaken av lake .Legg vinblader i et dølsalg til side.
Vask risen under vann flere ganger så leg risen i en bolle med varmt vann men ikke kokende 1/2 time.legg risen i et dørslag .
For fyll:
Varm en stekepanne med 2ss olje ,og stek kjøttet i noen minutter ,tilsett løken og 1ts krydder og stek i 2-3 minutter så hvitløk ,rosiner,hakkede tomater ,tomatpurre,ris og resten av ingrediensene mens du røre i noen minutter.Smak til med salt .
For saus : Bland alle ingrediensene sammen godt.
Brun kyllingen raskt på begge sidene i en stekepanne .
I en stor kjele eller gryte ha kyllingen og løk skiver i bunnen.
For å rulle vinbladene se Her
Sett vinblader ruller over kyllingen og løken til du er ferdig med alle .
Ha en tallerken over,og sett kjelen over middels varme i 5 minutter uten saus.Så hell sausen over og sett på lokk .La den små koke i 1 time og halv til 2 timer på svak varme.
Når dolma er ferdig hell sausen i en skål .Og å snu kjelen i et stort fat .
Hell litt av sausen over og servere dolma varm.
Smakte kjempe godt og kyllingen var så saftig og god 🙂
Ønsker dere en riktig god dag
Min facebook side Her
#vinblader #drueblader #ris #hjemmelaget #arabisk #tomater #dolma #kjøttdeig