Inspirert fra Aphganisk Temis brød som lages i Saudi Arabia .Men dem lager disse brødene flate med ost inni men ikke oppå .Jeg synes at brødene ble mye bedre når de er tykke med gylden ost på toppen 😀
Ingredienser: 2 store brød
450g hvetemel
50g fint fulkornsmel (kan bruke bare hvetemel i stede for)
3 1/2dl vann,lunkent
1ss melkpulver(kan bruke 1/2dl melk i stede for)
2ss olje
2ss smør,i biter
1 1/2ts tørrgjær
1ts sukker
1ts salt
Fyll : revet gul ost og mozzarella
For pensling:
1 eggeblomme med 4ss melk
Nigellafrø,eller sesamfrø
I en skål blande sammen gjær,sukker,olje og 4ss lunkent vann,la den står 5 minutter
I kjøkkenmaskin blande sammen hvetemel,fulkornsmel ,salt og melkpulver.
Tilsett gjærblandingen .
Tilsett vann litt om gangen mens du kjører maskinen.
Tilsett smør og elt i 10 minutter.
Deigen skal være myk .
Smør bollen med litt olje og ha litt over deigen og dekk med plastfolje og kjøkkenhåndkle.Heves 1 time eller 2 timer .
Til dobbel størrelse.
Varm ovnen på høyeste varme med pizzastein eller pizzastål (pizzastål kan kjøpes Her) inni eller stekebrett.
Ha deigen på lett melet kjøkkenbenken og press ut med begge hendene og lag to like boller.Dekk med kjøkkenhåndkle ,la de hvile i 15 minutter.
Åpner du en bolle litt ha over osten.
Klem deigen sammen.
Ha litt mel under og snu bollen .kjevler du deigen forsiktig med hjelp av litt mel .
Kjevler du på begge sidene .
Lagg prikker med en gaffel på toppen av deigen.
Pensler du med egg og melk blandingen ,strø over nigellafrø så ost.
Stekes midt i ovnen 6-7 minutter.
Tas ut fra ovnen og legges på rist ,kan smøres med litt smør mens den er varm.
Kan også fryses.
Skjært brødet som pizza 🙂
Ser du at bunnen er stekt .
Luftig deig.
Og ost inni 😀
Det var mmmmmm
Min facebook side Her
#brød #afhganisk #ost #godt #hjemme