Lasagne kommer egentilg fra Italia men retten blir lagt i mange land over  hele verden,den består av to sauser bechamelsaus og kjøttdeig med tomatsaus,

og lasagneplater(enten man lager plater selv eller kjøpe de ferdig )

Her er min favorritoppsikrift 🙂

 

Ingredienser:

(4 personer)

9-12 lasagneplater

bechamelsaus

3dl melk

1 laurbærblad

6 svarte pepperkorn

En løkskive

1/4ts muskatblomme

2ss smør

3ss hvetemel

salt

pepper

 

kjøttsaus

3ss olivenolje

3ss smør

2 store løk,finhakket

4 selleristilker,i tynne skiver

2 hvitløkfedd,finhakket

500g kjøttdeig

2ss tomatpure

1ss hvetemel

1ss sukker

400g hermetiske hakkede tomater

1 1/2 dl kjøttbuljong

1 1/2 dl rødvin(du kan bruke mat rødvin uten alkohol)

salt

pepper

2-3ts tørket oregano

1/2ts muskatnøtt

 

150g mozzarellaost,i terninger

150g revet permesan(jeg bruk gul ost)

 

Lag kjøttsausen : varm olje og smør i en stor stekepanne over middels sterk varme,tilsett løk,stilkselleri og stek inder omrøring i 5 minutter.

 

 

Rør inn hvitløk og kjøttdeig,stek under omrøring til kjøttet endrer farge.Demp varmen,og stek under omrøring i 10 minutter.

 

Sett opp varmen til middels sterk,rør inn tomatpure og mel,og stek i 2 minutter.

 

Rør inn tomater,buljong og vin,kok opp under omrøring.Krydre med salt og pepper,og rør inn oregano ,sukker og muskat.La det hele småkoke uten lokk i 1 time med jevnlig omrøring til blandingen er tykk.

 

Lag bechamelsausen: Hell melk i en kjele,og tilsett laurbærblad,pepperkorn og løk.Varm melken til rett under kokepunktet,trekk kjelen av varmen,legg på lokk,la smakene utvikle seg i 10 minutter,og sil væsken.

Smelt smør i en egen kjele.Dryss i mel og rør det til en jevning i 1 minutt.

Rør inn melken litt etter litt,kok opp og la sausen koke under omrøring til den er tykk og glatt.Krydre med muskat og salt ,pepper ettersmak.

Pensle en ildfast form lett med smør,

Legg et lag med kjøttsausen ,dekk med et lag lasagne,øs deretter over litt bechamelsaus og dryss på 1/3 av mozzarellaen og parmesanen eller gul ost.

Fortsett å legge lag til alle ingredienser er brukt-slutt prosessen med et lad lasagne ,bechemelsaus ,mozzarilla og ost(jeg brukt tre lag av lasagne)

Legg noen smørterningene på toppen,stekes i en forvarmet stekeovn ved 200c i 30 minutter,eller til lasagnen er gyllen .

Her lasagne er stekt ferdig.

Serveres me salat ,oliven og hvitløksbagutter.

Det var middagen her hjemme ,kjempe godt og enkelt å lage,ønsker dere en god kveld 🙂

FbHer

#Hjemmelaget #lasagne #bechamelsaus #kjøttdeig #tomatsaus