Her en slags dessert fra Egypt som er veldig gammel der i flere hundre år,og noen sier at det er i Oldtidens Egypt.En tradisjonell og veldig kjent mat i Egypt.

Består av deigen i flere lag som heter fateer meshaltit ,jeg veit ikke hva jeg skal kalle det på nørsk?så jeg har valgt weinbrød fra Egypt 🙂

Det er viktig at du bruker mye smør mens du jobber med deigen for å for best resultat og en sprø toppen med myk inni i flere lag.Så når du åpner deigen bruk alltid smør over og under.

Smakte veldig godt ,og jeg liker den med sirup 😀 

Hvit sirup finner du Her

 

Ingredienser: 2 stk

7dl hvetemel

3dl vann,lunkent(eller litt mindre enn 3dl )

1/2ts bakepulver

1/2ts salt

1ss melkpulver

Smør ,(du velger selv hvor mye skal bruke)

I en bolle blande sammen hvetemel,bakepulver,salt og melkpulver.

Tilsett vann litt om gangen mens du elte .

Elte i 10 minutter til du får en smidig og myk deigen.

Dekkes med plastfolje.La den hvile i 15 minutter.

Smelt smør i en kjele.

Ha litt smør i en form og del deigen til små 16 -18 bolle .Ha litt smør over bollene.

Dekk med plastfolje,la disse hvile i 15 minutter igjen.

Smør kjøkkenbenken og ha en bolle ,ha litt smør over .Bruk hendene for å åpne bollen.

Dra deigen fra alle sidene til en stor form mens du tar smør over deigen for å bli lett å jobbe med deigen(det går fint hvis det ble huller i deigen )

Brett deigen .

Til firekant.

Så brett til en liten bolle.Legg til side.

Åpner du en bolle til så legger du den første i mideten.

Og brett som du ser på bildet.

Brett andre sidet.

Til firekant.

Gjør det samme til du har brukt 8 boller.

Snu ferdig bolle (innholder 8 boller) 

Legg den i en smurt form og pensle toppen med smør.

Varm ovnen til 250C 

Lag en fateer brød til på samme måte .

Etter 10 minutter presse du deigen til en rund form med hendene ca 1.5 cm eller 2cm tykkelse.

Legges på en kledd stekepanne  med smurt bakepapir ,pensle over med smør.

Stekes midt i ovene i ca 8-10 minutter ,til den blir sprø og har en fin farget på begge sidene.

Det kan hende at toppen blir stekt først så tar du stekebrett nederst ovnen.

Tar du fateer fra ovnen og ha over sirup mens den er varm eller du kan servere ved siden av pisket krem ,syltetøy ,sirup eller noe søt som du liker.

 

facebook Her

#fateer #Egypt #godt #hvetemel #smør