Dadler er mest kjent frukt hos oss i midtøsten ,vi spiser det ganske mye og vi lager mange god saker av det ,og sspesielt i Ramadan.

Siden det er jul snart og  noen som spiser dadler i denne månden  i Norge så jeg tenkt å dele med dere en oppsikrift som jeg fikk fra tanta mi.

Håper at det blir kaker med dadler hos dere i jul 😉

 

Ingredienser:

550-600g hvetemel

1 1/2dl olje

2 1/2dl lunket melk

1ts kardemomme

2ts nigellafrø(kjøpes i utlandske butikk)

1/4ts salt

100g sukker

1ts bakepulver

1egg

 

1ts tørrgjær

1ss sukker

1/2dl lunket melk

 

Til fyl

400-500g fersk dadler

2ss olje

3ss seasemfrø

 

Til pensle

1egg

3ss melk

 

 

Fyl:

I en stekepanne ha 2ss olje med dadler(ta stein bort fra dadler) og seasemfrø,stek det på lav varm i ca 10 minutter og rør mens du steke.

Til du får en myk fyl.

Til deigen:

I en liten skål bland sammen tørrgjær ,1ss sukker og 1/2dl luket melk,la den stå til den begynne  å gjære.

Ha hvetemel ,kardemomme,nigellafrø,salt,bakepulver og sukker i kjøkkenmaskin ,balnd alt sammen.

Tilsett gjær blandingen og olje ,kjør maskinen så tilsett 1 egg og lunket melk til du får en myk og smidig deig.

Deigen trenger ikke å heves ,ha den på kjøkkenbenken .

Del den til 12 boller om du vil ha små kaker(du kan lage de større så del til 8).Husk å dekke bollene mens du jobber med 1.

Legg en bolle på kjøkkenbenken og kjevl den ut i tynn og stor form.

Ha fyl over i nesten kanten.

Rull den ut.

Så trill den ,bruk begge hendene.

Du ser at det blir lengere.

Klem litt ned med begge hendene.

Del til størelse du liker.

Pisk sammen egget og melk så pensl de .

Stekes midt i ovnen ved 200c i cirka 13-15 minutter.

Du kan ha de i boks etter de er avskjølt , de holder seg bra i 2-3 dager og kan fryses.

De er veldig gode selv om du liker ikke dadler  ,kona mi er norsk og spiser nesten ikke dadler men ho likte dem så mye 🙂

Facebook Her

#Dadler #jul #kaker #arabisk