Kofta curry er indisk mat smaker er bare nydelig og kremet,og har kommer oppsikrift til retten 🙂
Ingredienser:
Til kofta
600g kjøttdeig
1 finhakket løk (press ut vannet fra løken )
1/2ss hvitløk,presset
1/2ss ingefær,revet
1ss krydder(Krydder heter Shan Kofra curry ,kjøpes i utlandske butikk)
1ss finhakket grønn chili
2ss persille
2ss yoghurt
1ts salt
Til saus
3-4dl vann
2 finhakket løk
1/2ss ingefær,revet
1/2ss hvitløk,presset
2 finhakket tomater
1 1/2ss tomatpure
4ss yoghurt
1dl rømme(kan sløyfes)
1dl fløte
3ss smør
2ts krydder(Kofta curry krydder,du får ta etter smak ,det er litt sterk )
1 1/2ts salt,etter smak
50g malt cashowenøtter eller mandler.
Bland kofta ingredienser godt med hendene og form til boller 15-20 stk og ha de i smurt form og stek i ovnen ved 200c i 20 minutter.
Ha smøret i dyp stekepanne og ha løken inn ,stekes 15 minutter på lav varm.Tilsett ingefær,hvitløk og krydder,
stek 2 minutter til og ha i tomatpure ,tomater,yoghurt , rømme og salt,la den små koke i 10 minutter .Tilsett vannet og rør litt så ha i Koftaboller ha på lokk og la den små koke 10 minutter .
Ta lokket av og ha i fløte og malt cashowenøtter eller mandler og la den kokes 5 min uten lokk, til susen blir litt tykk smak til med salt og krydder.
pynt med litt hakkede koriander og fløte.
Serveres med nanbrødHer
Ha dere en fin kveld 🙂
Fb Her
#kofta #kjøttboller #indisk #karri #hjemmelaget